Image default

Şəkər qəbulunun azaldılmasının orqanizm üçün hansı faydaları var?

Azərbaycan Respublikasının Qida Təhlükəsizliyi Agentliyi (AQTA) “Şəkəri azalt, ömrünü uzat!” kampaniyasını davam etdirir.

Kampaniya ilə əlaqədar aparılan təbliğat-təşviqat işləri çərçivəsində Agentlik tərəfindən növbəti, “Şəkərin azaldılması orqanizmimizə necə təsir edəcək?” mövzusunda videoçarx hazırlanıb. Videoçarxda şəkər qəbulunu azaltmağın 7 əsas faydasından bəhs olunub. Şəkərin normaya uyğun qəbul edilməsinin II tip şəkərli diabet, ürək-damar, altsheymer və xərçəng xəstəliklərinin yaranma riskini azaltması ilə nəticələnəcəyi bildirilib. Eyni zamanda şəkər qəbulunun azaldılması ilə beynin daha yaxşı fəaliyyət göstərəcəyi, immunitetin möhkəmlənəcəyi, dişlərin daha sağlam, nəfəsin isə daha təravətli olacağı vurğulanıb.

Qeyd edək ki, AQTA-nın “Şəkəri azalt, ömrünü uzat!” kampaniyası əhali arasında sağlam həyat tərzinin təbliğ olunması və vətəndaşların sağlam qidalanmaya, o cümlədən şəkərin normaya uyğun qaydada istehlak edilməsinə təşviq olunması məqsədilə həyata keçirilir.

AQTA tərəfindən “Şəkərin azaldılması orqanizmimizə necə təsir edəcək?” mövzusunda hazırlanan videoçarxla tanış ola bilərsiniz:

Related posts

Qəhvəyi mərmər bağacığına qarşı mübarizə üsulları

Əli Fərzəliyev

Çipslər zərərli deyil, amma…

Əli Fərzəliyev

Sabah Bakıda Avropa və Mərkəzi Asiyada qida standartlarının təkmilləşdirilməsi ilə bağlı beynəlxalq tədbir öz işinə başlayır

Səma Fərzəli