Xarici ölkələrin təcrübəsinə əsasən, qida məhsullarının çatdırılması zamanı qablaşdırma və etiketləmə tələbləri mütləq yerinə yetirilməlidir.
Belə ki, qablaşdırma məhsulları çirklənmədən, xarici mühitdən və fiziki zədələrdən qoruyur, riskləri minimuma endirir. Sarğılar, qida ilə təmasda olan qablar və plastik torbalar kimi ilkin və ikinci dərəcəli qablaşdırma qida məhsullarını birbaşa qoruyur. Üçüncü dərəcəli və ya xarici qablaşdırma isə çatdırılma çantaları və ya soyuducular, yüksək temperatur, günəş şüası, yağış, qar, tullantılar, heyvanlar və zərərvericilər daxil olmaqla, xarici mühitdən qorunmanı təmin edir. Qida müəssisələri və çatdırılmanı həyata keçirən şəxslər qida qablarının zədələnməsinin qarşısını almaqdan ötrü daşınma üçün qablaşdırılacaq məhsulların miqdarını və düzgün saxlanma şərtlərini müəyyənləşdirməlidirlər. İstehlakçılara çatdırılacaq qidaların paketlərinin və ya konteynerlərinin üzərində isə məhsulların hazırlanma saatı və ən geci 4 saat ərzində istehlak edilməsinə dair məlumat əks olunmalıdır.
Qeyd edək ki, ilkin və ikinci dərəcəli qablaşdırmada istifadə olunan materiallardan qida müəssisələri tərəfindən təkrar istifadə edilməməlidir. Üçüncü dərəcəli qablar isə təkrar istifadə üçün davamlı və asanlıqla təmizlənə bilən materiallardan hazırlanmalıdır.