Alimlər orqanizmin piyinin əridilməsi üçün ən yaxşı pəhrizi müəyyən ediblər

Alimlər orqanizmin piyinin əridilməsi üçün ən yaxşı pəhrizi müəyyən ediblər

Kanadanın Albert Universitetinin mütəxəssisləri müəyyənləşdiriblər ki, yüksək miqdarda zülalla qidalanma orqanizmdəki piyin əridilməsi üçün ən yaxşı pəhrizdir.

Bu barədə “The American Journal of Clinical Nutrition” yazıb.

Alimlər 43 könüllü üzərində qidalanmanın müxtəlif növləri ilə maddələr mübadiləsini araşdıraraq, göstəriciləri tədqiq ediblər. Birinci qrup gündəlik kalori istehlakını yüksək zülallı kokteyllər, ikincisi qrup isə müntəzəm qidalar vasitəsilə alıb.

Məlum olub ki, tədqiqatın birinci qrupdan olan iştirakçıları daha çox kilokoloridən istifadə ediblər. Tədqiqatın müəllifləri bunu onuna izah edirlər ki, zülal metabolizmi sürətləndirir. Buna görə də zülalla qidalanma orqanizmdəki piyin əridilməsi üçün ən yaxşı pəhriz üsuludur.

AzFood

Next Post

Qubadlı rayonunda aparılan ekoloji monitorinqlərin nəticələri

C Noy 20 , 2020
Ekologiya və Təbii Sərvətlər Nazirliyinin əməkdaşları tərəfindən növbəti monitorinqlər Qubadlı rayonunun Xocahan, Tinli, Qilican, Əbilcə, Kavdadıq, Tatar, Qaraqoyunlu, Qiyaslı, Hal kəndlərində və Qubadlı şəhərində keçirilib. Monitorinqlər zamanı Qubadlı rayonundakı bütün evlərin və inzibati binaların tamamilə dağıdıldığı, təbiət abidələrinin, çoxillik ağacların məhv edildiyi məlum olub. Belə ki, Qubadlı şəhərinin mərkəzində təbiət […]
Qubadlı rayonunda aparılan ekoloji monitorinqlərin nəticələri