Tərəvəzlərin Yeyilmə Mövsümləri-Siyahı

Mütəxəssislər sağlam qidalanma baxımından bol miqdarda tərəvəz istifadə edilməsini məsləhət görür. Ancaq tərəvəzləri hormonsuz və sağlam bir şəkildə istehlak etmək istəyirsinizsə mövsümündə yeməlisiniz. Hansı tərəvəzi hansı mövsümlərdə istifadə etməyi bilmirsinizsə , AzFood.az-ın təqdim etdiyi məlumatları diqqətlə oxumağınızı tövsiyyə edirik.

  • Yaşıl soğan: İyul, Avqust, Sentyabr istisna olmaqla digər bütün aylarda
  • Təzə lobya: Aprel-İyul
  • Ağ kələm: Noyabr-Fevral
  • Cəfəri: hər ay
  • Quru soğan: hər ay
  • Şüyüd: hər ay
  • Pomidor: İyun-Noyabr
  • Gül kələmi: Dekabr-Fevral
  • Pərpətöyün: May –Sentyabr
  • Yaşıl bibər: İyun-noyabr
  • Kəvər: Noyabr-Mart
  • Badımcan: İyun-Noyabr
  • Çarliston bibər: İyun-Sentyabr
  • Təzə üzüm yarpağı: May-İyul
  • Yerkökü: Sentyabr-Mart
  • Acı bibər: İyun –Oktyabr
  • İspanaq: Noyabr-Mart

Nərmin

Next Post

Super-məhsul ALMA SİRKƏSİ - Faydaları

Ça Sen 15 , 2020
Sirkə şəfa qaynağıdır. İnsan sağlamlığı üçün müalicədə istifadə edilməklə yanaşı, yeməklərə də fərqli ləzzət qatan sirkənin müxtəlif növləri var. Həm xaricdən, həm də daxildən insan orqanizminə möcüzəvi təsir edən sirkənin bir növü də alma sirkəsidir. Alma sirkəsinin faydalarını saymaqla bitməz. İstifadəsinə çox qədim zamanlarda başlanılıb. Azfood.az Sağlamolun.az-a istinadən alma sirkəsi […]